Nyheter

Information till dig som vill bli medlem

Skrivet av webmaster on augusti 12, 2020

Information till dig som vill bli medlem

BK Färingarna har aldrig haft en så stor ökning av medlemmar under ett enskilt år som under 2020. Det är mycket glädjande att så många sökt sig till båtlivet när Covid-19 pandemin sätter stopp för utlandsresor och andra aktiviteter. För BK Färingarna innebär det att alla båtplatser på land och i sjön är upptagna. BKF har också en kö av medlemmar som väntar på båtplats, vilket nog aldrig hänt tidigare. 

Vad kan vi erbjuda?

Om du på sikt vill ha en båt i hamnen så sök medlemskap så snart du kan. Båtplatskön är (så klart) endast till för medlemmar och platsen i kön baseras på hur länge man haft sitt medlemskap. Om du först köper båt och sedan kontaktar BKF så är chansen väldigt liten att du får någon plats. Bli medlem och kontrollera med hamnkapten i god tid innan du köper båt.

Kan man ha båt i klubben utan båtplats?

Ja det kan man. I hamnen finns en ramp som klarar mindre båtar upp till ca 1 ton. Begränsningen på rampen beror på att underlaget är dåligt. Har man en för tung båt kommer trailern att sjunka ned och fastna.För att få använda rampen måste man också (så klart) vara medlem. När man valts in som medlem är man välkommen att kvittera ut en nyckel mot en deposition (återbetalas vid retur). Man betalar också en årlig “inventarieravgift”. Nyckelinnehavet ger inte bara tillgång till rampen och även till klubbstuga och miljöstation.

Använder man rampen för sjösättning/upptagning så förväntas man ta hem sin båt efter varje tur.

Läs mer på hemsidan:

Ny medlem: http://www.bkfaringarna.org/index.php/medle/ny-medlem/
Medlemsansökan: http://www.bkfaringarna.org/files/5716/1640/5701/Medlemsansokan_BKF_210311.pdf
Båtplatsansökan: http://www.bkfaringarna.org/files/9515/5255/1948/Avtal_brygg-upplaggningsplats_Avtalsvillkor_190314.pdf
Avgifter: http://www.bkfaringarna.org/index.php/medle/avgifter/

Hittar du inte vad du söker på hemsidan, eller har frågor,  så är du välkommen att kontakta någon i styrelsen:
http://www.bkfaringarna.org/index.php/kontakt/